Info over Hondenverzorging

Probleempjes

Heeft je hond parasieten? Een goede hondentrimmer ziet het, behandelt je hond en geeft je raad.

Heeft je hond een ontsteking (oor, oog…) waarvan je niets afwist. Een bekwaam hondentrimmer ziet het, reinigt en verwijst je door naar een dierenarts.

Heeft je hond huidproblemen of eigenaardigheden zoals wratjes, gezwelletjes of wonden? Een nauwkeurige hondentrimmer merkt tijdens de verzorging dat er iets abnormaals is en geeft je de raad een dierenarts een bezoek te brengen.

En het omgekeerd is ook waar…! Soms kunnen dierenartsen je met je hond naar een hondentrimmer sturen om huidproblemen, infecties en ongedierte te behandelen. De goede trimmer kan immers het dode haar dat irritatie veroorzaakte, op een juiste wijze verwijderen en je viervoeter bevrijden van parasieten.

Trimcanis, beroepsvereniging voor hondenverzorging vzw

Wacht niet te lang!

Heb je een langharige of kortharige hond, verzorg hem regelmatig zelf en vooraleer je er je geen raad meer mee weet, ga je liefst zo vlug mogelijk een bezoek brengen aan een hondentrimmer, want klitten of haarknobbels kun je niet zomaar uitspoelen.

Zijn de nagels van uw hond te lang? Laat ze knippen door een hondentrimmer vooraleer ze zorgen voor vergroeiingen van tenen of vooraleer ze rond in het voetzooltje groeien.

Vind je overal hondenharen in huis? Dan wordt het zeker tijd je hond een verzorgingsbeurt te laten geven.

Prijs

De prijs van een hondenverzorging zal je, als je in gedachten houdt de uurlonen van vakmensen in andere beroepen en het aantal uren dat aan je hond wordt gewerkt, bepaald niet tegenvallen.

Van grote waarde is bovendien dat de trimmer u vaak uitstekend advies kan geven over het dagelijkse onderhoud van je hond, opvoeding, conditie, enz….

Het zal je duidelijk zijn dat de goede trimmer eigenlijk een “duizendpoot” is, iemand die met zijn handen een ambacht beoefent, maar ook door zijn grondige kennis van de hond je steeds goed raad kan geven. Een Trimcanis trimsalon biedt u hiervoor garantie!!!